deepin is een Linux distributie die focust op een elegante, gebruiksvriendelijke, veilige en stabiele ervaring voor gebruikers over de hele wereld. Naast de integratie en configuratie van de beste open source producten ontwikkelen we applicaties voor dagelijks gebruik, waaronder Deepin Desktop Environment & Deepin Control Center (gebaseerd op QT techologie), Deepin Store, Deepin Screenshot, Deeping Music, enz. Met gebruiksvriendelijkheid en knap design hoog in het vaandel is deepin eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het is een prima vervanger voor Windows voor je werk of entertainment.

Wuhan Deepin Technology Co., Ltd. is een Chinese wetenschappelijke en technologische onderneming die zich toelegt op het onderzoek en de ontwikkeling van het Linux-besturingssysteem en de ontwikkeling van software op basis van Linux-technologie. Het werd opgericht in 2011 en het hoofdkantoor is in Wuhan, China. Momenteel heeft Wuhan Deepin vestigingen in Beijing, Shanghai en Harbin. Deepin, gebaseerd op de Linux-kernel, is het belangrijkste product van Wuhan Deepin Technology Co., Ltd., dat het eerste Chinese besturingssysteem is geworden met echte buitenlandse invloed: er zijn bijna een miljoen gebruikers uit meer dan 50 landen met de wereldwijde cumulatieve downloads van tientallen miljoenen keren.

“Deepin is toegewijd aan open source-projecten en bestaat uit een gemeenschap van ontwikkelaars, ontwerpers, leden en leiders die gebruikers over de hele wereld zullen versterken”, zegt Liu Wenhuan, oprichter van Wuhan Deepin Technology. “Door het lidmaatschap van de Linux Foundation kunnen we onze waardering en respect voor Linux en open source-projecten verder tonen.”

“Er zijn meer mensen die voor het eerst bijdragen en ontwikkelaars betalen dan ooit tevoren, waardoor ze bijdragen aan de snelheid waarmee Linux wordt gebouwd”, zegt Amanda McPherson, Chief Marketing Officer bij The Linux Foundation. “Het is ook het grootste samenwerkingsproject ter wereld ooit. Onze nieuwe leden geven weer hoe belangrijk, betekenisvol en uitgebreid Linux momenteel is. Vanuit centraal China en Taiwan is geen enkele hoek van de wereld onaangetast door Linux. Virtuele betaalsystemen, cloud computing en elektronica worden elke dag geboren en opnieuw uitgevonden met Linux. “